3 מסעדות איכות מומלצות במיוחד בגליל המערבי

מצאנו עבורכם 3 מסעדות משובחות על מנת שתוכלו להנות מארוחה איכותית בגליל המערבי שלא תשכחו:

1) "לה פמפה", מצפה הילה: מסעדה גלילית אינטימית ומיוחדת, ממוקמת בלב חורש טבעי, ומבוססת על מאכלים ארגנטינאים, מתמחה בעישון בשרים ודגים.

הקצב האיטי הוא חלק בלתי נפרד מהחוויה. הבשר נתלה במעשנת שעות לפני בואכם. תהליך עשיית הבשר במעשנת אינו דומה לשום דבר אחר, השהות הממושכת בתוך עשן שמקורו בעצים ועשבי תיבול גליליים – הופכת את הבשר לנימוח וארומטי באופן מיוחד.

התפריט משתנה על פי הבשרים שמחכים במעשנת, ומדובר בנתחים מובחרים ועשירים. מנות ראשונות ארגנטינאיות, כמו אמפנדס וצ’וריסוס לצד מאכלים גליליים וכמובן מנות עיקריות של בשרים שנעשים בצורה ייחודית במעשנת.

2) "יאניביצ'י", בוסתן הגליל: מי שנכנס למסעדה ירגיש מיד בבית, בתוך העיצוב הכפרי והנינוח שכולל אריחי בטון מעוטרים, כלים ישנים ותמונות נוסטלגיות שמתארות את החיים במושב לפני עשרות שנים. המסעדה מחולקת לשני איזורים עיקריים, פנים המסעדה עם ספות נוחות לישיבה ובר עשוי מעץ ואיזור חיצוני שכוללת גינה ירוקה עם מרפסת דק שמאפשרת לאכול ולראות את הנוף בו בזמן.

התפריט מבוסס על פיוז'ן עדכני, חדשני ומגוון עם נגיעות מרומזות של מטבחי צרפת, איטליה וארצות ערב. כל ההשפעות האלו נפגשות במטבח של שף המסעדה, שמשלבת בתוך המאכלים שיוגשו לכם כאן את מיטב התוצרת הגלילית.

התפריט כולל מנות כמו קרם חציל שחור, ג'ל יוזו, פאף בורגול וצ'יפס ארטישוק, צ'ילי ירוק וצנונית, ריזוטו סלק, שקדי טלה ועוד. בגזרת העיקריות תמצאו כאן מגוון מנות בשריות כמו פילה בקר עם ניוקי ברוטב פסטו וקונפי שום, צלעות טלה עם פירה חרדל דיז'ון ובצלי שאלוט ודג מוסר ים עם קרם חציל ויוגורט, שמוגש עם סלט עדשים פיקנטי.

על עולם המתוקים אחראית הקונדיטורית עטר כהן. תוכלו למצוא כאן קרם ברולה עם בננות מקורמלות וגנאש שוקולד או כדורי כנאפה ממולאים בגבינות וצימוקים שמוגשים עם קרם טופי וגלידת פיסטוק.

3) "אל-טול", כליל: טול זו טלי לוי, אישה שאוהבת לבשל. האוכל הוא מה שהיא מבשלת בבית: תבשילי קדרה כמו טלה בשזיפים או רוסטביף ברוטב, וגם חזה עוף או שוק טלה ממולא בפיסטוקים, קנלוני עם גבינות ומנגולד, עלי גפן ממולאים ועוד, לפי העונה והחשק.

המסעדה כפרית ומיוחדת, השוכנת ביישוב האקולוגי כליל שתפריטה מורכב עפ"י מוצרי העונה, בשרים, דגים, היינות והקינוחים, מנות גורמה בטבע באוירה רומנטית.

המסעדה שוכנת במבנה אותו בנו ביחד טל ופיני לוי, והמסעדה מתאפיינת בעיטורים מקוריים של זכוכית ועבודת קרמיקה פרי ידיו של פיני, זאת לצד נוף מרהיב של ים תיכון והרי הגליל. על האוכל מופקדת טל, אשר בונה תפריט בהתאם לעונות השנה, המצאי בגינה, ועל פי התבלינים אשר גדלים להם באין מפריע ברחבי הישוב ההררי.

ABOUT AUTHOR